Haribol

Universele Wijsheid voor het Moderne Leven

Bouwfolie
Zakelijk

“Toepassingen van krimpfolie in verschillende sectoren: Verpakking, transport en bouw”

Krimpfolie, je hebt er vast weleens van gehoord. Een verpakkingsmateriaal dat erg goed producten en voorwerpen kan beschermen. Consumenten gebruiken vaak een kleinere versie om bijvoorbeeld voedsel te beschermen. Maar ook in de productiewereld is krimpfolie geen onbekende. In de industriële omgevingen wordt krimpfolie veelvuldig gebruikt voor verpakkingsdoeleinden. Dit is een efficiënte manier om producten bij elkaar te houden, te beschermen en te presenteren tijdens transport en detailhandel. Krimpfolie wordt gebruikt in verschillende industrieën en heeft een belangrijke rol bij het handhaven van de kwaliteit van verpakte goederen. 

Krimpfolie in de transportwereld

Dit type folie heeft als eigenschap dat het erg goed kan beschermen. Deze bescherming is bijvoorbeeld tegen verschillende weersomstandigheden. Bijvoorbeeld regen, sneeuw en wind tijdens het transport. Meestal wordt de folie aangebracht over pallets met goederen. De goederen worden dan volledig omhult met de folie om het zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Doordat de folie over alle goederen heen gezet wordt, zorgt dit er ook voor dat de lading gestabiliseerd wordt. Het risico op verschuivingen, omvallen en beschadigen zal dus minder groot zijn. Wie bang is voor diefstal van de goederen kan ook gebruik maken van krimpfolie. Door de verzegeling en beveiliging zullen dieven er minder snel op af komen. Naast dat dit natuurlijk allemaal heel praktisch en efficiënt is, is het hebben van deze folie ook ideaal voor wat extra marketing. Het is mogelijk om bijvoorbeeld logo’s, merknamen of afbeeldingen te laten drukken op de folie waardoor de pallet herkenbaar wordt. Voor producten die langdurig worden opgeslagen, of die lang onderweg zijn kan de folie helpen beschermen tegen stof en vuil. Zo wordt de kwaliteit van de goederen behouden! Hetzelfde geldt voor laden en lossen. Door goederen op een pallet te zetten, hiermee in te pakken en vervolgens te transporteren scheelt het medewerkers extra sjouwen met goederen. Ze kunnen nu in een beurt meer meenemen en zijn zo sneller klaar met laden en lossen. Door de folie kan een beschadiging ook eenvoudig achterhaald worden, zonder dat het hele folie verwijderd hoeft te worden. 

Het gebruik in de bouw

De vraag naar rollen krimpfolie is aanzienlijk vanwege alle bouwmaterialen die verpakt en beschermd moeten worden. Houten planken, buizen, metalen profielen en isolatiemateriaal worden allemaal verpakt om beschermd te worden tegen weersinvloeden, stof en schade. Vooral bij buitenwerkzaamheden moeten er soms materialen en machines worden beschermd, ook dit gebeurt met de bouwfolie. Je verwacht het misschien niet, maar krimpfolie wordt ook gebruikt als tijdelijke dakbedekking! In noodgevallen kun je uit de voeten met deze folie om gebouwen te beschermen tegen lekkages of tijdens het uitvoeren van dakreparaties. Het werkt ook als extra isolatielaag om warmteverlies te verminderen. Ook deze optie is net als dakbedekking tijdelijk, maar je zou er in geval van nood gebruik van kunnen maken. Krimpfolie is dus een veelzijdig hulpmiddel in verschillende sectoren, ideaal wanneer je te maken hebt met producten die je moet beschermen!