Haribol

Universele Wijsheid voor het Moderne Leven

arbodienst
Zakelijk

Dit is wat je moet weten over de functie uitvoerder bouw

De leider van een bouwplaats is de zogenaamde uitvoerder bouw. Tijdens het begin van de dag is hij of zij de voorzitter en brengt iedereen op de hoogte wat de werkzaamheden van de dag zijn en zorgt voor een planning. De uitvoerder bouw heeft de taak dat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt en zorgt dat iedereen op veilige wijze kan werken en rekening dient te houden met het milieu en de gezondheid. Check de vacature uitvoerder bouw als je interesse in deze baan hebt.

 

Hoe je een uitvoerder bouw kunt worden

Heb je interesse om een uitvoerder bouw te worden, dan moet je beschikken over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Dit is heel belangrijk, want de uitvoerder bouw is namelijk de leider van de bouwplaats. Naast deze vaardigheden is het ook belangrijk dat de uitvoerder bouw technisch inzicht heeft en stressbestendig is. En het efficiënt en effectief aansturen en coachen van het team moet een uitvoerder bouw ook goed kunnen. Flexibiliteit en oplossingsgericht zijn belangrijke eigenschappen, want zodra er problemen voordoen dan is het belangrijk om in deze functie hierop te acteren en een goede oplossing te vinden.

 

Wat voor opleiding heb je nodig als je uitvoerder bouw wilt worden?

Wil je een uitvoerder bouw worden, dan heb je een opleiding nodig. Je dient te beschikken over een afgeronde HBO opleiding richting de Bouwkunde of een middenkaderfunctionaris bouw opleiding op MBO niveau. Het is namelijk zo dat je veel kennis nodig hebt over het bouwproces en je moet in staat zijn om begrip te hebben van de werkvoorbereiding en dat door te kunnen vertalen naar de werkzaamheden bij de bouwplaats.

 

Kan je doorgroeien als uitvoerder bouw?

Ben je al enige tijd aan het werk als uitvoerder bouw en heb je je bewezen? Dan is het mogelijk om door te groeien naar de voorkant van het ontwikkel- en bouwproces. Je kunt hierbij denken aan een functie als werkvoorbereider. Ook is het mogelijk om door te groeien naar een projectleider of een hoofduitvoerder. Bij deze functies komen er meer uitdagingen en verantwoordelijkheden bij kijken. Interesse om te werken in de bouw als een uitvoerder?