Haribol

Universele Wijsheid voor het Moderne Leven

Keuken
Wonen

Keukenontwerptrends: Een Aantal Interessant Trends Van Vandaag

De functie van de keuken is de afgelopen jaren enorm veranderd. Het is niet alleen een plek om te koken, maar ook een plek om te ontspannen, te werken en te eten. Tegenwoordig brengen we steeds meer thuis door en zodoende kijken we met andere ogen naar het interieur. Er zijn een aantal interessante nieuwe keuken trends en deze trends worden hier uitgelicht.

 

De hout trend bestaat al langer

Het is een trend die al langer bestaat en dat is de hout trend. Houtkleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een soort van gemoedelijke uitstraling. Je ziet met name klassieke en warmere ontwerpen terug in de duurzame look van hout. De chique fineren vervangen de robuuste, grove trends van de afgelopen jaren. In bijvoorbeeld kastanjehout zie je rijke en donkere geaderde heel mooi terug.

 

Marmer als grote favoriet

Keuken en marmer, het is een geweldige combinatie en altijd al een grote favoriet geweest van veel mensen. Met marmer in je keuken geef je je keuken een gevoel van kwaliteit en luxe. Je zult de komende jaren meer geaderde dramatische werkbladen zien in keukens. Marmer voegt een natuurlijk en mooi element toe aan keukens. Hoe zwaarder de adering is, hoe unieker en mooier de kleur van marmer. En hoe meer dit een statement is in keukens.

 

Natuurtinten zorgen voor stabiliteit

Nog steeds zie je in keukens van tegenwoordig veel gebruik gemaakt worden van natuurtinten. Natuurtinten staan namelijk bekend om de rust en stabiliteit. En dat is iets waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn als het gaat om interieur. Er is een grote rol weggelegd voor kleuren zoals zand, blauw en groentinten. Ook zie je tegenwoordig hele heldere en vrolijke kleuren in de kleurenpaletten van keukens. Dat betekent dat voor iedereen een geschikte kleur te vinden is.

 

Metaal uitstraling is nog steeds helemaal in trend

De metallic trend zet de komende jaren gewoon door. Keukens met een metallic uitstraling zijn helemaal in de trend en zie je veel bij nieuwe keukens. Denk aan metaalzwarte keukens of doe eens gewaagd met koper, goud of brons. Het mag en kan allemaal tegenwoordig, niets over te klagen. Je kunt deze soorten keuken heel mooi afwerken met opvallende elementen zoals gouden handgreepjes of kranen.