Haribol

Universele Wijsheid voor het Moderne Leven

Zakelijk

Voordelen van een printer huren: Korte termijn behoeften, onderhoud en upgrades

Efficiëntie, flexibiliteit en als het kan ook kostenbeheersend… Dit zijn termen die vaak terugkomen om erachter te komen of een printer huren een optie voor jou en jouw bedrijf is. Steeds meer bedrijven en organisaties overwegen het huren van een printer vanwege de vele voordelen! Een printer huren biedt talloze voordelen die verder gaan dan de reguliere printers. Behoefte aan een printer met de nieuwste snufjes? Geen probleem! Printerverhuurders hebben vaak een uitgebreid aanbod waardoor er altijd een printer zal zijn die voldoet aan jouw behoeften. 

De voordelen van een printer huren

Een belangrijk voordeel van een printer huren is de kostenbesparing. In plaats van één grote uitgave voor het kopen van de printer, betaal je nu periodieke huurkosten. Dit verlaagt de impact van een grote aanschaf, en zorgt ervoor dat je geld overhoudt om in andere zaken van je bedrijf te stoppen. Huurkosten maakt ook dat je kosten voorspelbaar zijn. Je weet wat er elke maand uitgaat aan huurkosten en wat je hiervoor krijgt. Per contract en aanbieder verschilt het wat er in de huurkosten inbegrepen zit. Het kan zijn dat onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Dit houdt in dat je geen extra kosten hoeft te maken voor het onderhouden en herstellen van de printer. Een monteur van het verhuurbedrijf zal langskomen voor reparaties en onderhoud. Zorg ervoor dat je deze afspraken duidelijk vast hebt staan zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een printer huren geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor een printer met de nieuwste technologieën. Je hebt toegang tot geavanceerde snufjes die anders misschien buiten je budget zouden vallen. Daarnaast ben je met huren een stuk flexibeler. Je kan de printer upgraden, of downgraden afhankelijk van je behoeften. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over hogere aanschafkosten en de verkoop van je oude printer. In tegenstelling tot wanneer je een printer koopt hoef je je bij het huren van een printer niet druk te maken om waardevermindering. Na de verhuurperiode keert de printer namelijk terug naar de verhuurder. 

Soorten printers

Wanneer je een printer gaat huren heb je vaak keuze uit een ruim aanbod. Los van welk merk je kiest, heb je ook een aantal soorten printers, met elk hun kenmerken, toepassingen en technologieën. Er bestaan bijvoorbeeld inkjetprinters, die perfect zijn voor thuisgebruik. Ze maken kleuren of zwart-witafdrukken, en zijn geschikt voor het afdrukken van documenten, foto’s en afbeeldingen. Dit maakt ze ook geschikt voor het klein kantoorgebruik! Wanneer je een groot bedrijf of meerdere technologieën nodig hebt, is een multifunctionele printer iets voor jou. Deze printer beschikt over meerdere functies in één apparaat. Je kan hierbij denken aan afdrukken, kopiëren, scannen en soms ook faxen. Laserprinters zijn er in twee soorten: monochroom en kleurenlaser. Monochrome laserprinters zijn ideaal wanneer je veel tekst en zakelijke documenten afdrukt. Kleurenlaserprinters zijn goed wanneer er veel zakelijke marketingmaterialen en bijvoorbeeld rapporten moeten worden uitgeprint waarbij kleuren belangrijk zijn om overzicht te creëren.