Haribol

Universele Wijsheid voor het Moderne Leven

Berg buddy
Vrije tijd Wonen

Voordelen van een Berg Buddy voor kinderen: Buiten spelen, beweging en plezier

Als je aan een kind vraagt wat ze het liefst doen, is het antwoord vaak “buitenspelen”. Niet zo gek, want buitenspelen is erg goed voor de kinderen. Je kan het nog leuker voor ze maken met een Berg Buddy. Een Berg Buddy is een skelter waarop de kinderen lekker kunnen rondrijden en spelen. Voor de jonge avonturiers is de skelter een fantastisch voertuig om hun verbeelding de vrije loop te laten en de wereld te ontdekken! Lees hier welke mogelijkheden er zijn en waarom buitenspelen voor kinderen zo belangrijk is. 

De verschillende Berg Buddy categorieën

Niet elke Berg Buddy is geschikt voor elk kind. Daarom zijn ze opgedeeld in verschillende categorieën, gerangschikt op leeftijd. Je hebt bijvoorbeeld de Berg Buddy voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Deze is makkelijk te besturen en met de luchtbanden en vrijloopautomaat kan het kind moeiteloos rondscheuren op alle terreinen! Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat elk kind zijn favoriet kan kiezen! De meeste skelters zijn verstelbaar. Kinderen kunnen daarom jarenlang genieten van de verstelbare Berg Buddy skelter. Het stuur is in hoogte verstelbaar, en het stoeltje kan horizontaal naar voren en achteren verschoven worden. Er is tijdens het ontwerpen van de skelter uitgebreid aandacht besteed aan comfort en veiligheid. Door de schommelassen is de skelter stabiel en blijft hij vrijwel altijd met vier wielen op de grond. Met het BFR systeem kan het kind makkelijk schakelen tussen voor- en achteruit rijden. Met de pedalen kan geremd worden en bij stilstand kan het kind dus meteen achteruit trappen! Met het juiste gebruik van de skelter kan het kind dus heerlijk spelen!

Waarom buiten spelen goed is voor kinderen

Buitenspelen is voor kinderen van onschatbare waarde. Niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar ook mentaal. Het stimuleert niet alleen hun lichamelijke gezondheid, maar ook hun emotionele, cognitieve en sociale vaardigheden. Buitenspelen moedigt kinderen aan om actief te zijn, het rennen, klimmen, springen en spelen helpt bij gezonde groei en ontwikkeling van het lichaam. Vergeet de zon niet, die de productie van vitamine D stimuleert! Buiten zijn heeft heel veel voordelen. Naast de stimulering van vitamine D, zorgt het ook voor de vermindering van stress. Het helpt om angsten en spanning los te laten en de geestelijke gezondheid van kinderen te verbeteren. Als kinderen buiten spelen leren ze ook hoe ze met andere kinderen kunnen communiceren en samenwerken. De sociale vaardigheden zullen zich ontwikkelen, want in spel met anderen moeten ze soms conflicten oplossen, speelgoed delen en vriendschappen opbouwen. Het zelfvertrouwen van de kinderen wordt vergroot. Vooral bij fysieke uitdagingen zullen ze leren in staat te zijn om obstakels te overwinnen en doelen te bereiken.