Het hebben van een website is een must voor elk bedrijf, een website laten maken is vaak een goede keuze. Gezien de grote concurrentie in elke branche, moet je een site hebben die opvalt in de massa en meer bezoekers trekt die in meer klanten kunnen worden omgezet. De belangrijkste vraag die voor elk bedrijf staat, is of ze een kant-en-klaar website-ontwerpsjabloon moeten gebruiken of dat hun site op maat moet worden gemaakt door een website-ontwerpstudio.

De eerste factoren die moeten worden beoordeeld bij het vergelijken van de twee opties, zijn hun kenmerken. Over het algemeen zijn er veel verschillende soorten kant-en-klare sjablonen die u kunt gebruiken om zelf een site te maken. Deze kant-en-klare websitebouwers worden in de meeste gevallen geleverd met een content management systeem (CMS) waar je zonder technische kennis mee aan de slag kunt. Ze hebben ook aanpasbare lay-outs. Het is ook standaard dat deze templates voor zoekmachines geoptimaliseerd zijn.

U kunt van een op maat gemaakte site verwachten dat deze eenvoudig te beheren en aan te passen is naar uw wensen en eisen. De belangrijkste extra functie die u krijgt als u voor een dergelijk product kiest, is een individueel thema. Kortom, het website-ontwerp weerspiegelt het doel en uw bedrijfsdoelen. Als u bijvoorbeeld een reiswebsite heeft, wilt u dat deze een thema heeft waardoor er veel foto’s op de pagina’s kunnen staan. Hoewel sjablonen aanpasbaar zijn, lukt het u misschien niet om het gewenste thema te krijgen.

De volgende belangrijkste factor om de vergelijking op te baseren is kwaliteit. Over het algemeen zijn niet alle sjablonen van dezelfde kwaliteit. Evenzo, zelfs als u een op maat gemaakte site krijgt, garandeert dit niet dat deze beter zal zijn dan een sjabloon. Om deze reden moet u elk specifiek product en elke dienst op zijn eigen merites beoordelen. Toch moet worden opgemerkt dat sjablonen niet onderdoen voor op maat gemaakte producten. In veel gevallen hebben ze een vergelijkbare of zelfs betere kwaliteit, vooral wanneer ze zijn ontwikkeld door professionele webdesigners en -ontwikkelaars.

De derde belangrijkste factor om te beoordelen is de kosten. De website-ontwerpsjablonen zijn meestal goedkoper dan de op maat gemaakte producten. Dit wordt verklaard door het feit dat ze aan veel klanten worden verkocht in plaats van aan slechts één. In sommige gevallen kunt u zelfs gratis een professioneel gedaan sjabloon krijgen.

Over het algemeen is het aan u om te beslissen welk website-ontwerpproduct u wilt gebruiken. Nu kent u alle voor- en nadelen van elke optie, zodat u gemakkelijk een weloverwogen beslissing kunt nemen.