Als je geïnteresseerd bent in smartphones, ben je misschien op de hoogte van enkele van de nieuwe vlaggenschipapparaten die onlangs Watch 3 door verschillende fabrikanten zijn onthuld tijdens het MWC-evenement van dit jaar in Barcelona. Tot de twee meest indrukwekkende toestellen behoorden de LG Optimus 4X HD en de Huawei Ascend D Quad. In dit artikel zal ik een paar belangrijke kenmerken van beide telefoons met elkaar vergelijken, zodat u kunt beslissen welke er als beste uit komt.

Scherm

Met de rijkdom aan inhoud die tegenwoordig beschikbaar is op smartphones, zoals HD-films, gedownloade apps en rijke grafische interfaces, is de kwaliteit van het scherm van een telefoon nog nooit zo belangrijk geweest. Beide telefoons maken echt indruk op dit gebied en laten zien hoeveel smartphonetechnologie is gevorderd sinds het vlaggenschip op de MWC van vorig jaar werd uitgebracht. De LG Optimus 4X HD heeft het grotere scherm van de twee, waardoor het meteen aantrekkelijk is voor diegenen die graag films kijken of games spelen op hun telefoon. Het heeft een HD-scherm met een resolutie van 720x 1280 waarmee high definition kan worden weergegeven. Het HD-IPS LCD-scherm biedt geweldige helderheidsniveaus en kleurweergave, wat er ook voor zorgt dat het zeer goed reageert op aanraking. De Huawei Ascend D Quad heeft een IPS+ LCD-scherm, dat qua weergavekwaliteit erg op elkaar lijkt en dezelfde resolutie deelt, hoewel het met 4,5 inch iets kleiner is. Als gevolg hiervan is de pixeldichtheid eigenlijk hoger omdat de pixels in een kleiner gebied zijn verpakt.

Opslag

Omdat smartphones nu veelzijdiger zijn dan ooit, is er een grotere behoefte aan voldoende opslagruimte binnen deze apparaten. Dit komt omdat gebruikers direct foto’s en HD-films kunnen maken en een groot aantal verschillende apps kunnen downloaden. Dit soort bestanden zijn groter dan de video’s van VGA-kwaliteit en foto’s met een lagere resolutie die voorheen de norm waren op smartphones. Gelukkig hebben zowel de LG Optimus 4X HD als de Huawei Ascend D Quad voldoende opslagruimte voor dergelijke bestanden. De LG-handset heeft 16 GB ingebouwd in de handset, terwijl de Huawei-telefoon 8 GB heeft. Beide opslagniveaus zijn geweldig om aan de slag te gaan; beide telefoons worden echter geleverd met uitbreidbare opslag in de vorm van een microSD-slot. Dit is geschikt voor een kaart van maximaal 32 GB, wat een relatief goedkope manier is om de opslag te vergroten.

Verwerker

Beide handsets behoren tot het zeer kleine aantal smartphones met een quad-coreprocessor. hiermee staan zowel de Huawei Ascend D Quad als de LG Optimus 4X HD aan de top van de markt wat betreft rekenkracht. Het LG-toestel heeft een iets krachtigere processor vanwege zijn kloksnelheid van 1,5 GHz in vergelijking met de 1,2 GHz van de Ascend D Quad. Dit is echter slechts een triviaal verschil en het is onwaarschijnlijk dat u het verschil tussen de twee merkt tijdens het gebruik.

Naast de al genoemde functies bieden beide telefoons vergelijkbare 8 megapixel camera’s met 1080p video-opname, evenals het nieuwste en meest geavanceerde Android ‘Ice Cream Sandwich’-besturingssysteem. Kiezen tussen deze telefoons is erg moeilijk; zoals je kunt zien, delen beide verschillende eigenschappen. Op papier zou ik zeggen dat de LG Optimus 4X HD door zijn hogere opslagcapaciteit, iets hogere rekenkracht en groter scherm er iets hoger uit komt.

Tijdens het recente Mobile World Congress 2012 dat in Barcelona, Spanje, werd gehouden, liet Huawei hun beesten los. Dit in de vorm van hun nieuwste handsets de Huawei Ascend D Quad en de Huawei Ascend D Quad XL. Huawei’s grootste en snelste wapen van de twee is de Huawei Ascend D Quad XL. Laten we nu meer te weten komen over dit beest van een handset. Lees verder.

Huawei doet zijn best om de eerste plaats te veroveren voor de beste smartphone van dit jaar. Hun beste toestel tot nu toe is de Ascend D Quad XL. In tegenstelling tot andere beroemde handsets die er zijn, zitten deze handset en zijn broer vol met Huawei’s eigen chipset, de K3V2 quad-coreprocessor. En in tegenstelling tot zijn beroemde rivaal de Nvidia Tegra 3, heeft Huawei zijn eigen chip aangepast en gebaseerd op de Cortext A9-architectuur van de ARM.

Laten we het nu hebben over de uitstekende functies van de telefoon. Deze telefoon heeft maar liefst 4,5″ IPS + LCD-scherm met 720 x 1280p (326ppi pixeldichtheid) voor zijn resolutie. Zoals eerder vermeld, zit dit toestel vol met een snelle 1,5 GHz K3V2 quad-coreprocessor en gecombineerd met 1 GB RAM Hiermee kun je genieten van je favoriete games met superheldere en snelle graphics. Ook het bekijken van video’s en films kijken is geweldig op dit toestel.

Je krijgt ook 8 GB aan interne opslag op deze telefoon. Als dat niet genoeg is, kun je altijd meer toevoegen. In feite kunt u maar liefst 32 GB aan opslagruimte toevoegen via de microSD-kaartsleuf van de telefoon. Deze telefoon wordt geleverd met een 1,3 MP camera aan de voorkant met een resolutie van 720 pixels. Dit wordt ondersteund door een naar achteren gerichte 8 MP sluiter met autofocus en dubbele LED-flitser. Nu kunt u zelfs bij slechte lichtomstandigheden foto’s maken. Je kunt ook video’s opnemen in 1080p. Dit toestel wordt geleverd met de nieuwste Android Iteratie de Ice Cream Sandwich. Met dit toestel is ook surfen via Wi-Fi-connectiviteit mogelijk. U kunt genieten van uw favoriete sociale netwerkwebsites terwijl u deze telefoon gebruikt.

Het beste aan Huawei is dat ze bekend staan om hun toestellen voor een redelijke prijs uit te brengen. Dit is iets waar hun competities voor moeten zorgen als ze dit jaar niet onttroond willen worden.

De snellere Huawei Ascend D Quad XL is hier om u een premium uitziende handset met krachtige ingewanden te bieden. Er is echt meer aan het uiterlijk van deze telefoon dan op het eerste gezicht lijkt. Als het op gadgets aankomt, is wat er onder de motorkap verborgen zit iets dat er altijd het meest toe doet.