Rosacea, acne, ruwheid, droogheid en jeuk zijn de meest voorkomende huidproblemen die niet kunnen worden aangepakt zonder de hulp van een huidspecialist. Vaak, wanneer de huid na de behandeling weer normaal wordt, zal de huidspecialist ofwel voorstellen om gedurende een bepaalde periode geen cosmetica of huidverzorgingsproducten te gebruiken, of zal hij botanische reinigingsmiddelen en producten voorschrijven. De reden hiervoor is wanneer de huid is behandeld met agressieve chemische stoffen in de vorm van orale of actuele medicijnen; het huidmechanisme wordt geherstructureerd vanaf de basis.

Huidtherapie bestaat over het algemeen uit drie fasen: In de eerste fase wordt het huidprobleem onder controle gehouden. Nadat het huidprobleem is aangepakt, wordt het droog en jeukt het omdat chemicaliën in een plaatselijke behandeling de beschadigde beschermende laag van de huid zullen verwijderen. In de laatste fase ontstaat de nieuwe beschermlaag, en die laag is van nature gevoelig en kan daarom niet tegen agressieve cosmetica. In een dergelijke toestand vergemakkelijken kruidenproducten een zachte reconditionering van de huid en helpen ze een beschermende laag te creëren zodat een beschermende laag op een natuurlijke manier kan worden versterkt.

Reinigingsmiddelen op botanische basis bevatten plantaardige ingrediënten, vitamines en oppervlakteactieve stoffen op natuurlijke basis die de huid diep reinigen zonder het natuurlijke vocht van de huid te verwijderen. Onmiddellijk na de therapie moet de huid voorzichtig worden gevoed, zodat ze kracht ontwikkelt om zichzelf te beschermen tegen onzuiverheden. De sterke reinigingsmiddelen, toners of moisturizers op chemische basis kunnen het huidmechanisme opnieuw verstoren en een problematische huid kan opnieuw optreden.

Op dit moment zijn Facial Cleansing Gelee van MyAesthetician en Azulene Cleansing Lotion de bestverkopende kruidenacne-reinigers voor de gevoelige huid. De bestverkopende botanische toner voor de gevoelige huid omvat Azulene Toner en All Herbal Toner. Ga naar myaesthetician.com voor gedetailleerde informatie over deze producten en tips om het volledige assortiment reinigingsmiddelen, toners en vochtinbrengende crèmes, waaronder een vochtinbrengende crème voor gevoelige rosacea, te bekijken. U vindt er ook een breed scala aan maskers en speciale behandelingen.