Over veiligheid

Als het gaat om het kopen van een motorhelm, is de belangrijkste vraag: “Zal deze helm me beschermen als ik val of een klap op het hoofd krijg?” De enige manier om absoluut zeker te zijn, is ervoor zorgen dat de helm is goedgekeurd door het ministerie van Transport, (DOT), of is Snell beoordeeld. DOT -goedgekeurde motorhelmen en Snell beoordeelde sneeuwscooterhelmen ondergaan bijna hetzelfde rigoureuze testproces. Het belangrijkste verschil tussen hen is in de manier waarop de metingen worden berekend. SNELL -beoordeelde helmen zijn meestal vereist voor alle soorten motorsportraces. Dus als u van plan bent om te racen of aan de rand van krankzinnigheid te rijden, zorg er dan voor dat een helm van een gerenommeerde winkel zoals Allehelmen koopt.

Helmtypen

We zullen in dit artikel geen shorty of open gezichtshelmen bespreken. We richten ons op motorhelmen met volle gezichts, die ook kunnen worden gebruikt voor sneeuwscooter, downhill skiën, autoracen of andere sport waar hoge snelheden worden voldaan. Volledige gezichtshelmen bieden solide bescherming voor de mond-, kin- en kaakgebied, wat verklaart waarom ze de meest populaire keuze zijn onder renners. Deze stijl van helmen kan met of zonder een schild worden geleverd. De meeste glazen grootte kunnen worden gedragen met een afgeschermde helm, hoewel ze door de ooghaven glijden kan een delicate materie zijn. Als een volledige gezichtshelm niet is uitgerust met een schild, moeten een bril worden gedragen om de ogen te beschermen tegen puin en wind.

Modulaire helmen, algemeen bekend als flip-up helmen, zijn zo ontworpen dat de hele voorkant van een helm omhoog draait, waardoor de drager de mogelijkheid heeft om vrij te praten of een bril op recept op te glijden. Sommige modulaire helmen worden geleverd met omklapbare zonnebrandmiddelen die dramatisch afsnijden op schittering en dus het verminderen van oogstam. Wanneer de kinbalk en het schild naar beneden zijn, is de bescherming het hoogste, maar omgekeerd is de luchtstroom op het laagste. Hete stomende adem kan snel een schild oplopen, dus zorg ervoor dat de helm die u kiest een goed ontworpen ventilatiesysteem heeft dat de rijder kan reguleren.

Afmetingen

Een andere belangrijke stap naar het kopen van een volledig gezichtsmotorhelm is comfort. De meeste moderne DOT -goedgekeurde of SNELL -beoordeelde helmen zijn comfortabel als het correct is. Let voor online inkoop aandacht aan de helmafmetingsdiagram. Maak je geen zorgen als je nieuwe helm een ​​smidge aan de strakke kant is. Liners en pads zullen tijdens de inbraakperiode comprimeren.