Ah, PUB.

De slagvelden van PlayerUnknown.

Battle Royale.

De games die online games vegen. PUBG is een van hen en een van de eersten. Een mod die een game op zich werd. De vraag rijst echter, is het spel goed? Is het speelbaar? Vinden de gebruikers het leuk? Voor mijn persoonlijke mening moeten we terug naar het begin.

Het begin

12 september 2017. De dag dat ik PUBG kocht, ook al was het nog in Early Access. Hij had een paar vrienden zien spelen, evenals alle streamers die het hadden gespeeld. Ik dacht waarom niet? Het was $ 30, wat niet goedkoop is, maar ook niet verschrikkelijk. Van wat ik had gehoord, was de ontwikkelaar erg actief in de ontwikkeling. Dus ik kocht.

Het was een tijdje leuk. Ik had een groep vrienden met wie ik squadrons speelde, en als mijn eerste FPS op pc leerde ik spelen met een toetsenbord en muis. Er zijn natuurlijk bugs en hackers geweest, maar het is een game met vroege toegang, dus dat is te verwachten. Wet? Goed juist.

De zaken zagen er goed uit. Updates kwamen. Er werd geld verdiend. Iedereen in de wereld was opgewonden om te zien wat er van het spel zou worden.

vandaag

Fast forward naar vandaag, meer dan een jaar later.

Er zijn nog steeds problemen. Veel problemen.

Het is niet dat het spel niet wordt bijgewerkt. Ze blijven updates sturen, zelfs nu, en sluiten servers twee keer per week af voor onderhoud. Het is gewoon… misschien een belangenverstrengeling?

De ontwikkelaars maken zich echt zorgen om geld, zo lijkt het tenminste. Zelfs met de release van Sea of ??Battle Royale-games maken ze zich zorgen om relevant te blijven. Het probleem is dat ze niet echt helpen.

Het bedrijf lijkt meer gericht te zijn op skins, kaarten en wapens dan op het repareren van wat het al heeft. Elke prestatie-update helpt een beetje, maar breekt nog twee of drie dingen. Een update verliet bijvoorbeeld mijn vrienden en ik kon niet eens een game spelen. Niet goed.

En dan ben ik moe. Het is leuk, maar ik ben moe. Je zult nachten hebben waarin alles goed gaat en je zult plezier hebben. Dan heb je nachten waarin je in de hoek wordt geschoten of gevechten verliest die je duidelijk had moeten winnen. Het herhalingssysteem is nog steeds zo traag dat je niet eens een herhaling kunt bekijken en precies kunt zien wat er is gebeurd.

Eerlijk gezegd, aan het begin van de nacht is het alsof de server achter je staat of niet. Zo niet, dan verlies je veel shootouts. Als dat zo is, win je het. Het is best gek, maar het blijft maar gebeuren.

Ondanks alle woede en woede, heb ik nog steeds meer dan 200 uur in het spel. Waarom? Omdat het leuk is. Het is een leuk spel als het werkt. Het probleem is dat wanneer je hem pusht om deel te nemen aan esports-toernooien, de hele wereld ziet hoe twee spelers een granaat overleven die recht voor hun voeten ontploft (ja, dat was zo).

Het is een discussie. Want als je erover schrijft, zeggen mensen dat het jouw pc is. Ik kan alleen maar zeggen dat ik lang genoeg heb gespeeld om te beseffen dat het de game is, niet mijn pc. Als ik een game niet kan spelen met een GTX 1080, dan wil ik die game niet spelen.

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan ook mijn spel in andere artikelen over games [https://www.kylehawk.name]. Ik schrijf ook graag over andere dingen, waaronder: anime, programmeren, projecten, het leven, enz.