Vrijwel iedereen die computers kan gebruiken, weet hoe ze Microsoft Office-producten moeten gebruiken. Desondanks kan slechts een handvol van hen verklaren dat ze echte specialisten zijn in het gebruik van deze software. Individuen die professionele onderwijscursussen starten om het gebruik van deze opmerkelijke software te leren, kunnen hun prestaties aanzienlijk verbeteren, aangezien beginners de neiging hebben om meer tijd te nemen om taken uit te voeren. Als gevolg hiervan is een effectieve manier voor organisaties om de effectiviteit van hun werknemers te vergroten, om Microsoft Office-training een noodzaak te geven voor hun personeel.

Verbetering van de prestaties:

Microsoft Office-programma’s worden zeer vaak gebruikt; veel mensen denken dat Microsoft Office-training kleine voordelen aan hun kennis kan toevoegen. De waarheid is dat deze training niet alleen gaat over het kennen van sneltoetsen, omdat training door gecertificeerde professionals de volledige expertise van het gebruik van Office-toepassingen kan transformeren. Door maatwerk bij deze softwarepakketten kan de procestijd met maar liefst vijftig procent (50%) worden verkort. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van het kenmerk Afdruk samenvoegen in MS Word, wordt de tijd die u nodig heeft om adresetiketten te typen, over het algemeen teruggebracht tot ongeveer 1/4e.

Aangezien de producten van Microsoft in zowat elk bedrijf voor verschillende behoeften worden gebruikt, zal bekwaamheid in het gebruik van deze applicaties helpen om tijd te besparen, wat doorgaans resulteert in financiƫle voordelen voor het bedrijf, waardoor het voordeliger wordt.

Hoe het vaardigheidsniveau van werknemers bepalen?

Microsoft stelt dat haar eindgebruikers niet op de hoogte zijn van de mate van mogelijkheden die haar producten aan de gebruiker bieden. Uit een regelmatig onderzoek bleek dat mensen de functionaliteiten van MS Office bescheiden vonden en het als basis tekstverwerker gebruikten. Op dezelfde manier wordt MS Excel, ondanks het feit dat het in werkelijkheid ongelooflijk krachtige software is, beschouwd als een wiskundige processor. MS Excel kan worden gebruikt als relationeel programma en een aantal spreadsheets kan met elkaar worden gecombineerd.

Hetzelfde onderzoek kan in elke organisatie worden uitgevoerd, omdat het het vaardigheidsniveau van het personeel met betrekking tot de vaardigheid in MS Office zal onthullen. De meeste bedrijfseigenaren zullen merken dat hun personeel niet de volledige capaciteit van Office-toepassingen bereikt, maar slechts een onderdeel van de functies van de toepassing uitvoert, en Microsoft Office-training zal u helpen om u manieren te tonen om de vaardigheid te vergroten.

Soorten trainingsmethoden:

Er zijn verschillende manieren waarop dergelijke leerprogramma’s kunnen worden uitgevoerd. Voor bedrijven is de mogelijkheid zelfs nog groter, aangezien aanbieders van opleidingen bereid zijn om op maat gemaakte programma’s aan te bieden op basis van de eisen van een bedrijf en budgetbeperkingen. Microsoft Office-trainingen kunnen in-house of via online multimedia worden gegeven of kunnen medewerkers vragen om deel te nemen aan lessen in het leerinstituut. Er zijn voordelen voor elke aanpak en worden hierna uiteengezet.

Meestal wordt door bedrijfseigenaren de voorkeur gegeven aan in-house en e-learning of online training om Microsoft Office-training aan hun personeel te geven, omdat beide benaderingen minder omslachtig zijn. Een in-house cursus kan worden uitgevoerd door een gecertificeerde of competente docent en biedt het voordeel van persoonlijke lezingen. Bovendien krijgen werknemers de kans om navraag te doen en gaan ze ook op hun eigen tempo te werk. Een e-learning trainingsprogramma is meestal een betaalbaarder alternatief, en medewerkers hebben de keuze om het in hun vrije tijd vanuit hun kantoor of het comfort van hun huis te gebruiken. Dit legt minder druk op hun werklast, maar duurt langer en is misschien niet zo goed als een live presentatie. leer alles over MS Office door Microsoft Office Courses in the Netherlands.