Grote beloningen gaan vaak gepaard met grote risico’s, en hetzelfde geldt voor de zeer volatiele markt voor cryptocurrency. De onzekerheden in 2020 leidden tot een toegenomen interesse van de massa en grote institutionele beleggers wereldwijd in cryptocurrency-handel, een activaklasse van het nieuwe tijdperk. Toenemende digitalisering, flexibele regelgevingskaders en de opheffing van het verbod van het Hooggerechtshof op banken die handelen in op cryptovaluta gebaseerde bedrijven hebben het afgelopen jaar investeringen van meer dan 10 miljoen Indi�rs tot stilstand gebracht. Verschillende grote wereldwijde cryptocurrency-uitwisselingen zijn actief bezig met het verkennen van de Indiase cryptomarkt, die het afgelopen jaar een aanhoudende stijging van het dagelijkse handelsvolume heeft gezien te midden van een scherpe prijsdaling, aangezien veel beleggers een aankoopwaarde in overweging hebben genomen. . Terwijl de cryptocurrency-rage voortduurt, zijn er in het land veel nieuwe cryptocurrency-uitwisselingen ontstaan ??die kopen, verkopen en handelen mogelijk maken door functies aan te bieden via gebruiksvriendelijke applicaties. WazirX, India’s grootste cryptocurrency-handelsplatform, verdubbelde zijn gebruikersbestand van ��n miljoen naar twee miljoen tussen januari en maart 2021.

Wat drijft ‘s werelds grootste crypto-uitwisselingen naar de Indiase markt?
In 2019 verwierf Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling naar handelsvolume, het Indiase handelsplatform WazirX. Coin DCX, een andere startup voor cryptocurrency, heeft investeringen veiliggesteld van de op de Seychellen gevestigde gigant BitMEX en de in San Francisco gevestigde Coinbase. Crypto- en blockchain-startups in India hebben op 15 juni 2021 een investering van $ 99,7 miljoen aangetrokken, wat neerkwam op ongeveer $ 95,4 miljoen in 2020. In de afgelopen vijf jaar zijn de wereldwijde investeringen in de Indiase cryptomarkt met maar liefst 1487% gestegen.

Ondanks de onduidelijke politiek van India, gokken wereldwijde investeerders vanwege verschillende factoren, zoals:

� Technisch onderlegde Indiase bevolking
De enorme bevolking van 1,39 miljard is jong (gemiddelde leeftijd 28-29) en technisch onderlegd. Terwijl de oudere generatie nog steeds liever investeert in goud, onroerend goed, patenten of aandelen, omarmen de nieuwere de risicovolle cryptocurrency-uitwisselingen omdat ze zich daar beter aan kunnen aanpassen. India staat op de 11e plaats op de Chainalysis 2020-rapportlijst voor wereldwijde crypto-adoptie, wat het enthousiasme van de Indiase bevolking voor crypto aantoont. De onvriendelijke houding van de overheid ten opzichte van cryptovaluta of de geruchten die de ronde doen over cryptovaluta kunnen het vertrouwen van de jonge bevolking in de digitale valutamarkt niet aan het wankelen brengen.

India heeft het goedkoopste internet ter wereld, waar een gigabyte aan mobiele data ongeveer $ 0,26 kost, terwijl het wereldgemiddelde $ 8,53 is. Zo gebruikt bijna de helft van de 1 miljard gebruikers betaalbare internettoegang, wat het potentieel van India om een ??van de grootste crypto-economie�n ter wereld te worden vergroot. Volgens SimilarWeb is het land de op ��n na grootste bron van webverkeer voor het peer-to-peer bitcoin-handelsplatform Paxful. Terwijl de reguliere economie nog steeds vecht tegen het “pandemische effect”, wint de cryptocurrency aan kracht in het land omdat het de jongere generatie een nieuwe en snelle manier biedt om geld te verdienen.

Het is veilig om te zeggen dat cryptocurrencies Indiase millennials kunnen maken tot wat goud is voor hun ouders.

� De opkomst van fintech-startups
De cryptocurrency-rage leidde tot de opkomst van verschillende handelsplatforms zoals WazirX, CoinSwitch, CoinDCX, ZebPay, Unocoin en vele anderen. Deze cryptocurrency-uitwisselingsplatforms zijn zeer veilig, toegankelijk via verschillende platforms en maken directe transacties mogelijk en bieden een gebruiksvriendelijke interface voor liefhebbers van cryptocurrency om onbeperkt digitale activa te kopen, verkopen of verhandelen. Veel van deze platforms accepteren INR voor aankopen en handelskosten van slechts 0,1%, waardoor de eenvoudige, snelle en veilige platforms een lucratieve kans zijn voor zowel nieuwe investeerders als lokale handelaren.