TDe introductie van het Android-besturingssysteem veranderde Huawei Watch gt 2 alles voor smartphonebezitters. Het was niet langer nodig om honderden euro’s neer te leggen om een telefoon te kopen die geavanceerde functies bood, zoals een camera van goede kwaliteit, games en apps. Waar de iPhone ooit de hele markt in het nauw dreef, veranderde Google dit.

Hoewel het mogelijk is om iPhone-prijzen te betalen voor handsets zoals de Samsung Galaxy S4, zijn er ook een aantal modellen die aanzienlijk goedkoper zijn en veel waar voor uw geld bieden. De Huawei Ascend G300 is beschikbaar op Vodafone voor £ 100, wat hem stevig in de budgetcategorie plaatst, maar hij heeft indrukwekkende functies die betekenen dat hij in ieder geval in sommige opzichten dicht bij de kwaliteit van de oude Galaxy S2 ligt.

Het grootste kenmerk van de Huawei Ascend G300 is het scherm. Met veel budget-smartphones kun je afbeeldingen van slechte kwaliteit, blokkerige tekst verwachten en geen hoop om streaming of video-inhoud te kunnen bekijken, maar de G300 is anders. Het heeft een 4″-scherm, dat groter is dan de meeste in dezelfde prijsklasse, en het biedt iets meer dan 230 pixels per inch. Het kan misschien geen Full HD weergeven, maar het is verrassend goede kwaliteit, zelfs voor gebruik buitenshuis.

De processor is ook best aardig. Het heeft een 1GHz-CPU die een opmerkelijke verbetering biedt ten opzichte van 600MHz- en 800MHz-processors. Bij het spelen van games en het gebruik van apps zul je het verschil merken in vergelijking met de langzamere processors en 512 MB RAM zorgt er ook voor dat de kwaliteit goed is. Je kunt geen 3D-games spelen of HD-content bekijken, maar dat zou je ook niet moeten verwachten als je £ 100 betaalt voor een smartphone.

De camera is iets minder inspirerend, hoewel alleen echt volgens de ongelooflijk hoge normen van vandaag. Er is geen camera aan de voorkant, wat betekent dat er geen Skype of videobellen is, maar er is een camera van 5 mp aan de achterkant en hoewel hij worstelt in situaties met weinig licht, zijn er foto’s van redelijke kwaliteit nodig bij fatsoenlijk licht. Het heeft een redelijke autofocus en de sluitertijd is goed, zodat je on-the-fly foto’s kunt maken zonder dat je hoeft te wachten tot alles aanzienlijk is opgewarmd.

Een gebied waar u misschien een beetje extra investering nodig heeft, is het geheugen. De telefoon beschikt over 4 GB intern geheugen, maar zoals vaak het geval is, is slechts een deel hiervan beschikbaar voor gebruik. In feite kunt u slechts ongeveer 2,3 GB aan muziek, games en apps opslaan. Je kunt dit uitbreiden met maximaal 32 GB dankzij het microSD-kaartslot en dit is een relatief goedkope manier om de telefoon verder te verbeteren.

De Huawei Ascend G300 Smartphone is zeker niet het slechtste toestel dat je zult vinden. De Ascend kost slechts £ 100, is erg licht in de zak en heeft een verrassend goed scherm en processor en wordt nu standaard geleverd met Android 4.0 Ice Cream. Koop een microSD-kaart en je hebt een perfect werkende telefoon die je aanzienlijk minder kost dan een iPhone of high-end Android-smartphone.

Als je geïnteresseerd bent in smartphones, ben je misschien op de hoogte van enkele van de nieuwe vlaggenschipapparaten die onlangs door verschillende fabrikanten zijn onthuld tijdens het MWC-evenement van dit jaar in Barcelona. Tot de twee meest indrukwekkende toestellen behoorden de LG Optimus 4X HD en de Huawei Ascend D Quad. In dit artikel zal ik een paar belangrijke kenmerken van beide telefoons met elkaar vergelijken, zodat u kunt beslissen welke er als beste uit komt.

Scherm

Met de rijkdom aan inhoud die tegenwoordig beschikbaar is op smartphones, zoals HD-films, gedownloade apps en rijke grafische interfaces, is de kwaliteit van het scherm van een telefoon nog nooit zo belangrijk geweest. Beide telefoons maken echt indruk op dit gebied en laten zien hoeveel smartphonetechnologie is gevorderd sinds het vlaggenschip op de MWC van vorig jaar werd uitgebracht. De LG Optimus 4X HD heeft het grotere scherm van de twee, waardoor het meteen aantrekkelijk is voor diegenen die graag films kijken of games spelen op hun telefoon. Het heeft een HD-scherm met een resolutie van 720x 1280 waarmee high definition kan worden weergegeven. Het HD-IPS LCD-scherm biedt geweldige helderheidsniveaus en kleurweergave, wat er ook voor zorgt dat het zeer goed reageert op aanraking. De Huawei Ascend D Quad heeft een IPS+ LCD-scherm, dat qua weergavekwaliteit erg op elkaar lijkt en dezelfde resolutie deelt, hoewel het met 4,5 inch iets kleiner is. Als gevolg hiervan is de pixeldichtheid eigenlijk hoger omdat de pixels in een kleiner gebied zijn verpakt.

Opslag

Omdat smartphones nu veelzijdiger zijn dan ooit, is er een grotere behoefte aan voldoende opslagruimte binnen deze apparaten. Dit komt omdat gebruikers direct foto’s en HD-films kunnen maken en een groot aantal verschillende apps kunnen downloaden. Dit soort bestanden zijn groter dan de video’s van VGA-kwaliteit en foto’s met een lagere resolutie die voorheen de norm waren op smartphones. Gelukkig hebben zowel de LG Optimus 4X HD als de Huawei Ascend D Quad voldoende opslagruimte voor dergelijke bestanden. De LG-handset heeft 16 GB ingebouwd in de handset, terwijl de Huawei-telefoon 8 GB heeft. Beide opslagniveaus zijn geweldig om aan de slag te gaan; beide telefoons worden echter geleverd met uitbreidbare opslag in de vorm van een microSD-slot. Dit is geschikt voor een kaart van maximaal 32 GB, wat een relatief goedkope manier is om de opslag te vergroten.

Verwerker

Beide handsets behoren tot het zeer kleine aantal smartphones met een quad-coreprocessor. hiermee staan zowel de Huawei Ascend D Quad als de LG Optimus 4X HD aan de top van de markt wat betreft rekenkracht. Het LG-toestel heeft een iets krachtigere processor vanwege zijn kloksnelheid van 1,5 GHz in vergelijking met de 1,2 GHz van de Ascend D Quad. Dit is echter slechts een triviaal verschil en het is onwaarschijnlijk dat u het verschil tussen de twee merkt tijdens het gebruik.

Naast de al genoemde functies bieden beide telefoons vergelijkbare 8 megapixel camera’s met 1080p video-opname, evenals het nieuwste en meest geavanceerde Android ‘Ice Cream Sandwich’-besturingssysteem. Kiezen tussen deze telefoons is erg moeilijk; zoals je kunt zien, delen beide verschillende eigenschappen. Op papier zou ik zeggen dat de LG Optimus 4X HD door zijn hogere opslagcapaciteit, iets hogere rekenkracht en groter scherm er iets hoger uit komt.