De Huawei Ascend D Quad was onlangs een van de verrassende Huawei GT2 Pro-sterren van de show op het MWC in Barcelona en liet een lijst met specificaties zien waar zelfs veel grotere, beter gevestigde fabrikanten trots op zouden zijn. In dit artikel zal ik enkele van de belangrijkste kenmerken van het apparaat bekijken, zodat u kunt beslissen of dit de juiste smartphone voor u is.

Qua hardware voldoet de Huawei Ascend D quad aan alle eisen. Het scherm is een ruim 4,5 inch IPS+ LCD capacitief display met een echte HD-definitie van 720x 1280. Hierdoor kunnen gebruikers HD-films kijken en genieten van multimediale leugenfoto’s en games met de best mogelijke weergavekwaliteit op het scherm. Als cameratelefoon is de handset goed uitgerust om foto’s van hoge kwaliteit te maken, met behulp van functies zoals autofocus en een dubbele LED-flitser. De camera kan video-opnamen maken in 1080p, wat wordt geclassificeerd als high-definition. Het toestel beschikt ook over een camera aan de voorzijde, een van de weinige met een HD-resolutie van 720p. Hierdoor kunnen gebruikers videogesprekken voeren en zelfportretfoto’s en -video’s maken.

Onder de motorkap heeft de Huawei Ascend D Quad een krachtige 1,2 GHz quad-coreprocessor, waardoor het een van de eerste smartphones is met dergelijke technologie. In wezen betekent het hebben van een processor met 4 cores dat de prestaties 4 keer beter zijn dan een gelijkwaardige single core processor. Hierdoor kan de telefoon met gemak veeleisende taken uitvoeren; als je naar een HD-film kijkt, is hier een speciale processorkern voor, waardoor de graphics op het scherm scherp en vloeiend blijven. Het betekent ook dat de handset in staat is tot efficiënte multitasking. Dit is waar je twee of meer apps tegelijkertijd draait en omdat de processor 4 cores heeft, worden de prestaties van geen van de apps beïnvloed omdat ze niet hoeven te concurreren met de verwerkingskracht van een enkele core. Alles, van het reactievermogen van het touchscreen tot de laad- en bedieningstijden van apps, wordt beïnvloed door de processor, en met de 1,2 GHz quad-core-chip verwacht je overal uitstekende prestaties.

Naast indrukwekkende hardware levert de Huawei Ascend D Quad ook qua software. Dit is een van de allereerste smartphones waarop Android Ice Cream Sandwich OS standaard is geïnstalleerd, in plaats van te moeten wachten op een software-update zoals veel oudere smartphones. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van de nieuwste functies van de nieuwe versie, die tot nu toe de grootste revisie van de gebruikersinterface en de functies achter de schermen biedt.

De Huawei Ascend D Quad is een van de meest indrukwekkende smartphones die er zijn, en hoewel de fabrikant misschien niet de meest bekende is in landen als het VK en de VS, lijkt dit te veranderen, vooral als ze meer van dit soort apparaten produceren. Als je op zoek bent naar een alternatief voor een iPhone of een van de reguliere Android-apparaten, dan is de Huawei Ascend D Quad een echte aanrader.

Tijdens het recente Mobile World Congress 2012 dat in Barcelona, Spanje, werd gehouden, liet Huawei hun beesten los. Dit in de vorm van hun nieuwste handsets de Huawei Ascend D Quad en de Huawei Ascend D Quad XL. Huawei’s grootste en snelste wapen van de twee is de Huawei Ascend D Quad XL. Laten we nu meer te weten komen over dit beest van een handset. Lees verder.

Huawei doet zijn best om de eerste plaats te veroveren voor de beste smartphone van dit jaar. Hun beste toestel tot nu toe is de Ascend D Quad XL. In tegenstelling tot andere beroemde handsets die er zijn, zitten deze handset en zijn broer vol met Huawei’s eigen chipset, de K3V2 quad-coreprocessor. En in tegenstelling tot zijn beroemde rivaal de Nvidia Tegra 3, heeft Huawei zijn eigen chip aangepast en gebaseerd op de Cortext A9-architectuur van de ARM.

Laten we het nu hebben over de uitstekende functies van de telefoon. Deze telefoon heeft maar liefst 4,5″ IPS + LCD-scherm met 720 x 1280p (326ppi pixeldichtheid) voor zijn resolutie. Zoals eerder vermeld, zit dit toestel vol met een snelle 1,5 GHz K3V2 quad-coreprocessor en gecombineerd met 1 GB RAM Hiermee kun je genieten van je favoriete games met superheldere en snelle graphics. Ook het bekijken van video’s en films kijken is geweldig op dit toestel.

Je krijgt ook 8 GB aan interne opslag op deze telefoon. Als dat niet genoeg is, kun je altijd meer toevoegen. In feite kunt u maar liefst 32 GB aan opslagruimte toevoegen via de microSD-kaartsleuf van de telefoon. Deze telefoon wordt geleverd met een 1,3 MP camera aan de voorkant met een resolutie van 720 pixels. Dit wordt ondersteund door een naar achteren gerichte 8 MP sluiter met autofocus en dubbele LED-flitser. Nu kunt u zelfs bij slechte lichtomstandigheden foto’s maken. Je kunt ook video’s opnemen in 1080p. Dit toestel wordt geleverd met de nieuwste Android Iteratie de Ice Cream Sandwich. Met dit toestel is ook surfen via Wi-Fi-connectiviteit mogelijk. U kunt genieten van uw favoriete sociale netwerkwebsites terwijl u deze telefoon gebruikt.

Het beste aan Huawei is dat ze bekend staan om hun toestellen voor een redelijke prijs uit te brengen. Dit is iets waar hun competities voor moeten zorgen als ze dit jaar niet onttroond willen worden.

De snellere Huawei Ascend D Quad XL is hier om u een premium uitziende handset met krachtige ingewanden te bieden. Er is echt meer aan het uiterlijk van deze telefoon dan op het eerste gezicht lijkt. Als het op gadgets aankomt, is wat er onder de motorkap verborgen zit iets dat er altijd het meest toe doet.