Wanneer u een nieuwe hoofdtelefoon koopt, moet u eerst beslissen ‘waar en hoe’ u ze wilt gebruiken. Het heeft geen zin om een ​​set hifi-koptelefoons van volledige grootte te kopen als je alleen naar muziek gaat luisteren terwijl je aan het joggen bent. Omgekeerd zou het nutteloos zijn om een ​​set sport-oortelefoons te kopen voor gebruik op luchtvluchten omdat ze niet veel achtergrondgeluid isoleren . Als je kunt, probeer dan de koptelefoon die je wilt persoonlijk te testen en test ze indien mogelijk met het muziekapparaat waarmee je ze wilt gebruiken en luister naar muziek die je al kent, zodat je eventuele nuances kunt detecteren van de ene hoofdtelefoon naar de andere.

DJ-koptelefoon

De meeste DJ-koptelefoons worden geleverd met een draaibare/roterende oorschelp, dit is een geweldige functie om de beats van een nieuwe track die je gaat mixen te vergelijken met de audio die tegelijkertijd uit het PA-systeem komt. Bij het kopen van een DJ-hoofdtelefoon is het belangrijk om een ​​hoofdtelefoon te kiezen met een uitstekende frequentierespons, veel elektronische en dansmuziek gebruikt geluiden met een lage frequentie – dus een goede set DJ-hoofdtelefoons met geweldige drivers zal een bredere frequentierespons leveren.

Koptelefoon voor op het oor

On-ear koptelefoons zijn het meest voorkomende type koptelefoon. Ze staan ​​ook bekend als ‘super-aurale hoofdtelefoons’ of ‘earpad-koptelefoons’, sommige hebben oorschelpen die letterlijk op je oor rusten, terwijl andere een grotere cup hebben zoals ‘full size’ hoofdtelefoons. De voordelen van een on-ear hoofdtelefoon zijn dat ze comfortabel zijn, dat je oren minder snel oververhit raken in vergelijking met het gebruik van een volledige set en dat sommige modellen kunnen worden opgevouwen voor eenvoudig transport.

Oordopjes

In-ear koptelefoons zijn kleine koptelefoons die in de gehoorgang passen en deze afdichten, ze zijn ook bekend als in-ear monitors, IEM, koptelefoons, gehoorgang koptelefoons. Net als oordopjes zijn in-ear hoofdtelefoons erg goed in het blokkeren van externe ruis. Luisteren naar muziek met een in-ear hoofdtelefoon is een heel andere ervaring dan naar muziek luisteren via een set hifi-luidsprekers, omdat het geluid van een in-ear hoofdtelefoon rechtstreeks in je oren wordt geleid, waardoor kleine details naar voren kunnen komen. die anders verloren gaan via stereoluidsprekers.

Headsets

Met de hoofdtelefoon van de iPhone Blackberry-headset kunt u naar muziek luisteren en praten wanneer u een inkomende oproep ontvangt. Merken zoals Skullcandy en Aerial 7 hebben een selectie koptelefoons en in-ear koptelefoons met een in-line microfoon en een control pad waarmee je de muziek kunt bedienen.

Sport-koptelefoon

Sporthoofdtelefoons vallen meestal in twee soorten ontwerpen: degenen met een verticale of horizontale hoofdband of een hoofdtelefoon met een oorclipbevestiging waardoor de hoofdband helemaal niet meer nodig is. Alle sporthoofdtelefoons hebben een ‘open-backed’ ontwerp dat achtergrond- en omgevingsgeluid doorlaat – een belangrijke factor als je van plan bent om buiten te sporten en je bewust moet zijn van je omgeving. Koop een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit bij Koptelefoon EU.