Je eigen bier brouwen is een dankbare en bevredigende ervaring en het resultaat is een zelf bier brouwen! De hobby is relatief goedkoop en vereist niet veel tijd of apparatuur om te beginnen. De basisingrediënten in bier zijn water, gerstemout (of een ander zetmeel), gist en eventueel smaakstoffen. Hoewel het proces verschillende stappen omvat; mouten, malen, pureren, spoelen, koken, fermenteren, filteren en verpakken zoals vermeld door de American Homebrewers Association, laat je hierdoor niet afschrikken. In een mum van tijd maak je een fantastisch brouwsel!

Materialen & Ingrediënten

U kunt een starterspakket vinden dat alles bevat wat u nodig heeft voor ongeveer $ 80,00 en vervolgens uw ingrediënten apart kopen, wat ongeveer $ 45,00 extra kost (dit zou u een batch van 5 gallon moeten maken.) Het lenen of kopen van uw eigen apparatuur zal u hoogstwaarschijnlijk besparen een beetje geld in plaats van een kit te kopen. Als je van plan bent om je eigen apparatuur aan te schaffen, heb je het volgende nodig: een pot van ongeveer 5 gallon, plastic slang en klem van voedingskwaliteit, 5 gallon emmer met een deksel om te fermenteren, luchtslot en stop, flessenvuller, thermometer en flessen of containers voor uw bottelmethode. De meeste van deze artikelen zijn gemakkelijk online te vinden of bij uw plaatselijke brouwerijwinkel.

Alle ingrediënten die nodig zijn om uw eerste batch te maken, zijn te vinden in uw plaatselijke supermarkt. Als je de hobby eenmaal onder de knie hebt, kun je specifiek ingrediënten en smaakstoffen naar wens toevoegen, maar voor nu zijn deze basisingrediënten nodig om een ​​bad van 5 gallon te maken; 6-7 lbs moutextract, 1 pakje vloeibare gist, 2/3 kopjes maïssuiker en water.

5 eenvoudige brouwstappen

Vervolgens komt het brouwproces! Het proces zou slechts een paar uur moeten duren, en een extra uur of twee om je verfrissing te bottelen.

Koken & Brouwen

Doe je mout en andere smaakstoffen zoals hop in je pot en kook samen ongeveer een uur.

Koeling en fermentatie

Nadat het uur om is, moet je mengsel op kamertemperatuur komen en afkoelen voordat het het fermentatieproces kan starten. Hier vul je je pot met water totdat je de gewenste gallongrootte hebt bereikt. Gebruik je thermometer en zodra kamertemperatuur is bereikt, kun je nu je gist toevoegen, waardoor het bier gaat gisten. Het is van cruciaal belang dat u uw vergister volledig afgesloten en luchtdicht houdt. Je mengsel moet nu ongeveer twee weken staan.

Bottelen

Voordat je je brouwsel bottelt, is dit het moment om maïssuikers of extra smaakstoffen toe te voegen die je wenst. Nadat u de vloeistof goed heeft gemengd, kunt u uw bier nu bottelen zoals u dat wilt!

Veroudering

Zelfs nadat de fermentatie en het bottelen is voltooid, moet het bier nog tussen de 3-6 weken staan. Op dit punt creëren de gist en suiker koolstofdioxide. Proef na 6 weken je bier en beslis of je de smaak lekker vindt. Zo niet, laat het brouwsel dan nog een paar weken trekken. Zodra u uw gewenste smaak heeft bereikt, hoeft u alleen nog maar achterover te leunen, te ontspannen en te genieten!