Online winkelen is nu enorm populair omdat het gemakkelijk is om online goederen te kopen en ze direct aan je deur te laten bezorgen, en je kunt ook vaak dingen online kopen tegen lagere prijzen dan in de winkelstraat. Als u echter online winkelt, gelden nog steeds de traditionele regels: u moet nog steeds rondkijken om de beste prijzen en aanbiedingen te vinden! 

Prijzen vergelijken – traditioneel versus online winkelen 

Online winkels kunnen producten vaak tegen lagere prijzen aanbieden dan traditionele winkels omdat een website niet dezelfde overheadkosten heeft als een winkelketen. Hoge huren en tarieven op eersteklas winkellocaties, personeelssalarissen en energiekosten zorgen ervoor dat traditionele winkels vaak niet kunnen concurreren met online prijzen. Veel online winkels kunnen ook goederen in bulk kopen, wat betekent dat ze goedkopere prijzen krijgen van leveranciers en deze besparingen vervolgens kunnen doorberekenen aan hun klanten. 

Als u het type persoon bent dat graag producten ziet voordat u ze koopt, betekent dit niet dat online winkelen niets voor u is – u kunt in uw winkelstraat rondsnuffelen om het product te vinden dat u leuk vindt, maar u kunt dan noteer de productnaam en het modelnummer en vergelijk de prijzen voor dat product online om te zien of u een betere deal kunt krijgen bij een online verkoper. 

Controleer verborgen kosten wanneer u prijzen online vergelijkt 

Wanneer u prijzen online vergelijkt, controleer dan of u gelijke met gelijke vergelijkt – zorg ervoor dat u precies weet wat u gaat betalen. Soms is de deal die er in eerste instantie het beste uitziet, misschien niet als u rekening houdt met alle kosten die van toepassing zijn. 

Als je goederen uit het VK bestelt, controleer dan of er btw aan de prijs is toegevoegd. Als de btw niet is toegevoegd, kunt u de indruk krijgen dat een artikel goedkoper is dan het in werkelijkheid is. 

Als u via een buitenlandse website koopt, controleer dan of er invoerrechten zijn die bij de prijs moeten worden opgeteld. Deze verschillen van land tot land en als deze niet bij de prijs zijn inbegrepen, kunnen de totale kosten veel hoger uitvallen dan u had verwacht. 

U moet ook rekening houden met verzendkosten en verpakkingskosten wanneer u prijzen tussen sites vergelijkt. Sommige detailhandelaren bieden producten tegen een sterk gereduceerde prijs aan, maar vragen meer voor het verzenden van artikelen via de post. Andere sites bieden echter gratis verzending en verpakking voor bepaalde producten of naar bepaalde locaties en dit kan betekenen dat de totale kosten van uw goederen veel goedkoper zullen zijn. 

Als de site waarvan u overweegt te bestellen gratis bezorging aanbiedt, is het de moeite waard om te controleren welke services u krijgt als u een beetje extra betaalt voor bezorging. 

Als u bijvoorbeeld online een koelkast koopt van een site die gratis bezorging aanbiedt, passen de bezorgers deze dan voor u aan? Controleer het leveringsbeleid van het bedrijf om te zien welk serviceniveau wordt aangeboden. Betalen voor bezorging en het laten passen van het artikel kan voordeliger voor u zijn, afhankelijk van uw omstandigheden. 

Gerenommeerde online winkels zullen een duidelijk en eerlijk kostensysteem hebben voor het verpakken en posten van goederen van verschillende formaten. 

Kijk voor speciale aanbiedingen en arrangementen 

Sommige online winkels bieden geweldige pakketdeals, waarbij je een betere deal krijgt als je een bepaalde combinatie van producten koopt. Ook kun je soms gratis accessoires krijgen bij aankoop van een bepaald product, en sommige bedrijven geven kortingen aan klanten die ‘lid’ zijn van hun site. 

De meeste online winkels hebben secties met speciale aanbiedingen op hun sites, waar u goederen tegen gereduceerde prijzen kunt vinden, en vergeet niet dat online winkels op precies dezelfde manier ‘uitverkoop’ hebben als winkels in winkelstraten. 

Hoe prijzen te vergelijken – Gebruik prijsvergelijkingssites 

Van website naar website springen op zoek naar de beste deal kan een tijdrovende klus zijn, dus laat ons het werk voor je doen. Prijsvergelijkingssites speuren het net af naar de prijzen die door verschillende online retailers worden aangeboden voor honderden artikelen, zodat u ze kunt vergelijken om te zien waar u een goede deal kunt krijgen. Het gebruik van een prijsvergelijkingswebsite kan u helpen tijd en geld te besparen bij het online winkelen.