Wilt u gemakkelijk een sedumdak kopen? Kies dan voor een dak van een groendakspecialist als NatureGreen! Wij zijn een jong en innovatief bedrijf wat zich volledig inzet op de verkoop van groen daken. Wist u namelijk dat het plaatsen van een sedumdak één van de gemakkelijkste manieren is om uw huis te verduurzamen? Daarnaast zien een sedumdak er ook nog eens mooi en groen uit! Het voordeel van een sedumdak kopen bij een bedrijf als NatureGreen is niet alleen dat wij echt een passie hebben voor ons product, maar ook dat wij veel kennis bezitten over de aanleg en het onderhoud van een sedumdak. Daardoor kunnen wij u gerichter en beter advies geven dan een bouwmarkt of tuincentrum die de daken verkoopt.

Voordelen sedumdaken

U vraagt zich misschien af, wat zijn nou precies de voordelen van een sedumdak? Misschien lijkt een groen dak u wel een overbodig luxe, waar u niet zoveel mee kunt. Dat is gelukkig niet zo! Een groen dak levert namelijk juist heel veel voordelen op, zowel voor u als huiseigenaar als voor uw omgeving. Ten eerste hebben sedumdaken een hoge waterbergende capaciteit, wat in houdt dat ze veel regenwater kunnen opslaan. Daardoor heeft u minder overlast door zware regenval en vermindert u de druk op de lokale riolering. Ook verhoogt een sedumdak de isolatiewaarde van uw huis en creeërt deze een extra brandwerende laag. Daardoor gaat de waarde van uw huis omhoog! Tot slot versterkt een groen dak de lokale biodiversiteit en verlaagt deze de omgevingstemperatuur. Daardoor is het in de zomer iets minder heet in uw tuin.

Wat zijn sedumcassettes?

Sedumcassettes zijn het gemakkelijkst aan te leggen groendak systeem! Dit komt dat een sedumcassette bestaat uit alle lagen van een sedumdak in één: de drainage- substraat- en sedumlaag. Bij een sedummat, een veel gekozen vorm van een groen dak, worden al deze lagen nog los van elkaar geleverd. Bij aanleg worden de lagen pas op elkaar bevestigd. Dit kan een voordeel zijn wanneer een dak niet helemaal recht is, omdat de matten gemakkelijk op maat kunnen worden gesneden. Heeft u echter een dak wat mooi rechttoe rechtaan is, dan zijn sedumcassettes een uitkomst! U hoeft de cassettes namelijk alleen maar op het dak in elkaar te schuiven, omdat de verschillende lagen al in de cassette zitten. Zo kunt u het groen dak in een handomdraai leggen, zonder gedoe!

Koop nu uw sedumcassettes bij NatureGreen!

Bij NatureGreen kunt u terecht voor de aanschaf en aanleg van verschillende groendaksystemen, waaronder sedummatten en sedum cassettes. Welk systeem u kiest is afhankelijk van hoe gemakkelijk u het dak wil aanleggen en de specificaties van het dak zelf. Hoe groter de draagkracht van het dak, hoe zwaarder het groendaksysteem wat u er op kunt leggen! Is uw dak wat ouder of niet zo sterk, dan is het beter om voor een lichtgewicht systeem te kiezen. Zowel onze sedummatten als onze cassettes zijn te verkrijgen in een lichtere en een zwaardere variant. Zo vindt u bij NatureGreen altijd het sedumdak wat bij u past!