Een recent onderzoek van de European Battery Association (EBA) heeft aangetoond dat er in 2020 maar liefst 1,2 miljard oplaadbare aa batterijen zullen worden gebruikt. Dat is meer dan vier keer de hoeveelheid lithium-ionbatterijen die momenteel wordt gebruikt. Deze groeiende belangstelling voor oplaadbare batterijen is goed nieuws voor het milieu, maar brengt ook enkele nieuwe uitdagingen met zich mee voor de industrie. Hier zijn drie dingen die je moet weten over oplaadbare AA-batterijen.

Wat zijn oplaadbare AA-batterijen?

Als je onderweg bent, is het altijd handig om een ​​paar wegwerp AA-batterijen bij de hand te hebben voor noodgevallen. Maar wat als u een stap verder zou kunnen gaan en uw batterijen zou opladen in plaats van ze weg te gooien?

Er zijn twee hoofdtypen oplaadbare AA-batterijen: nikkel-cadmium (NiCd) en lithium-ion (Li-Ion) . NiCd-batterijen werken met een oplader die een 9 volt-batterij gebruikt, terwijl Li-Ion-batterijen een meer gebruikelijke lithium-ionbatterij gebruiken.

Beide typen hebben hun voor- en nadelen. NiCd-batterijen gaan doorgaans langer mee dan Li-Ion-batterijen, maar ze moeten ook vaker worden opgeladen. Li-Ion-batterijen houden hun lading langer vast, maar ze kunnen moeilijker op te laden zijn.

Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur welk type oplaadbare AA-batterij het beste voor u is. Houd rekening met de verschillende oplaadmethoden, zodat u onderweg geen problemen ondervindt!

Hoe werken oplaadbare AA-batterijen?

Een essentieel onderdeel van elk apparaat is de batterij. En voor de apparaten die ze nodig hebben, zijn oplaadbare AA-batterijen handig. Wat zijn oplaadbare AA-batterijen? Het zijn gewoon batterijen die meerdere keren kunnen worden opgeladen. Hoe werken oplaadbare AA-batterijen?

Wanneer een oplaadbare AA-batterij voor het eerst in een oplaadapparaat wordt geplaatst, begint deze te ontladen. Na verloop van tijd verliest de batterij stroom en moet deze vaker worden opgeladen. Om de batterij op te laden, moet u het oplaadapparaat aansluiten op een stopcontact en aansluiten. Het oplaadproces start automatisch en de batterij wordt gevuld met nieuwe energie.

Wat zijn de voordelen van oplaadbare AA-batterijen?

Het gebruik van oplaadbare AA-batterijen heeft een aantal voordelen ten opzichte van wegwerpbatterijen. Ten eerste kunnen ze veel langer meegaan. En als je ooit zonder stroom komt te zitten en een snelle oplossing nodig hebt, is een oplaadbare batterij altijd beter dan niets. Ten slotte zijn ze milieuvriendelijk. Wegwerpbatterijen moeten op de een of andere manier worden weggegooid, maar oplaadbare batterijen kunnen worden gerecycled.