Als je op mij lijkt, ben je dol op het maken van worstjes. Ik bedoel, serieus, wat is er beter dan een heerlijke, luchtige worst gemaakt van schapendarm? Maar het blijkt dat er veel geweldige manieren zijn om schapendarmworst te maken. In deze gids bekijken we enkele van de beste methoden en bekijken we hoe ze uw worstenbedrijf kunnen helpen groeien.

Hoe worstjes van schapendarm te maken.

Schapendarmworsten zijn worstachtige producten die worden gemaakt van de ingewanden van schapen. De worsten worden op verschillende manieren gekookt, maar de meest gebruikelijke is om ze in zout en vet te koken.

Om een schapendarmworst te maken, heb je nodig:

 1. De ingewanden van een schaap
 2. Zout
 3. Vet
 4. Water of bier
 5. Kruiden (kan peper, paprika, cayennepeper of andere kruiden bevatten)
 6. Een roker of een oven op middelhoog vuur
 7. Bakolie of boter

Je kunt je eigen schapendarmworst maken door deze stappen te volgen:

 1. Verwarm je rookoven of oven voor op middelhoog vuur en verwarm er wat spijsolie of boter in voordat je begint met het maken van worst.
 2. Snijd de ingewanden van de schapen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan met zout en vet zoals eerder vermeld. Kook tot alles gaar is, ongeveer 8-10 minuten per kant, afhankelijk van hoe gaar je wilt dat je worstjes zijn (Controleer de binnenkant van de worst op gaarheid – als ze er roze en vloeibaar uitzien, zijn ze gaar). Zodra alles gaar is, haal je van het vuur en laat je het iets afkoelen voordat je het in dunne reepjes of rondjes snijdt (vergeet niet je worstjes te kruiden!). Je kunt ze meteen serveren zoals ze zijn of ze in een pot/container met wat water/bier doen om ze later te serveren!

Het Recept voor Schapendarmworstjes.

Om de beste schapendarmworst te maken, moet je deze stappen volgen:

 1. Bak het varkensvlees in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin is. Haal van het vuur en voeg de ui en bleekselderij toe. Kook tot de groenten zacht zijn.
 2. Voeg de schapendarm, water, zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen of tot de worstjes gaar zijn.
 3. Serveer met je favoriete brood of broodjes, bijgerechten naar keuze (salade, groentesoep etc.), of geniet zo!

De resultaten van het maken van schapendarmworsten.

Als je worstjes van schapendarm wilt maken, krijg je waarschijnlijk veel resultaten. Deze worsten zullen taai zijn en een lichtzoete smaak hebben. Bovendien zijn ze gemakkelijk te koken en smaken ze heerlijk.

Wat voor iemand ben jij.

De persoon die de worst maakt, moet iemand zijn die geïnteresseerd is in het maken van zijn eigen eten. Ze moeten ook de aanwijzingen nauwkeurig kunnen volgen en begrijpen hoe het worstmaakproces werkt.

Welk type investering wilt u doen.

Bij het maken van schapendarmworsten kunt u overwegen een investering in tijd of geld te doen. Tijd is belangrijk omdat het weken of zelfs maanden duurt voordat de worst zijn definitieve vorm heeft bereikt; geld is ook belangrijk omdat je voor je apparatuur en ingrediënten moet betalen voordat je begint met het maken van worst.