Een goed geïnstalleerde regengoot beschermt een huis en de fundering ervan tegen water dat in de muren of het zwembad op de grond kan dakgoot vervangen sijpelen en schade kan veroorzaken. Na verloop van tijd kan een dakgoot verslijten of beschadigd raken, waardoor uw huis in gevaar komt. Het vervangen van dakgoten wordt niet als een moeilijke taak beschouwd, zoals sommige klussen in huis kunnen zijn, dus veel huiseigenaren kiezen ervoor om de doe-het-zelf-route te gaan. Hoewel er enkele voordelen zijn aan het zelf vervangen van een dakgoot, is een professionele installatie ook het overwegen waard – en in de meeste gevallen aanbevolen. Zelf een dakgoot installeren kan minder kosten dan het inhuren van een professional, maar als de dakgoten op de verkeerde hoogte worden geïnstalleerd of de verkeerde stijl hebben voor uw huis of regio, kan er na verloop van tijd structurele schade aan het huis ontstaan.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot moeilijk. Voor het vervangen van een dakgoot kan het nodig zijn om speciale apparatuur te huren en voorzichtigheid is geboden bij het werken op een ladder of dak. Extra zorg is nodig om ervoor te zorgen dat de goten correct worden gemeten, geplaatst en geïnstalleerd om toekomstige waterschade te voorkomen.

Veel huiseigenaren ruimen hun dakgoten zelf op, waardoor ze ook geneigd zijn om zelf oude dakgoten te willen vervangen. De keuze om een ​​dakgoot te installeren zonder de hulp van een professional hangt af van verschillende factoren: comfortniveau op een ladder ter hoogte van de dakgoten van het huis, bezit van basisgereedschap, vermogen om gereedschap te gebruiken terwijl je op een ladder staat, beschikbare tijd om te voltooien de taak, en mogelijk de hulp van een bekwame vriend of familielid.

Het installeren van regengoten is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar het helpt om bekend te zijn met hoe dakgoten zorgvuldig worden geïnstalleerd om de waterstroom van het huis te stimuleren. Als je in de loop der jaren kleine dakgootreparaties hebt uitgevoerd, weet je misschien al hoe ze werken. Regenpijpen moeten op de juiste manier worden geplaatst om te voorkomen dat er water dicht bij de fundering komt. Als dit niet het geval is of als er niet genoeg regenpijpen zijn, moet u nadenken over de beste plaats om ze toe te voegen. Huiseigenaren kunnen snel vervangende dakgoten kiezen bij een plaatselijke ijzerhandel.

Huiseigenaren die veel doe-het-zelf-buitenprojecten voltooien, hebben waarschijnlijk de benodigde gereedschappen en apparatuur om een ​​dakgoot te vervangen. Een uitbreidingsladder die het dak bereikt, is een stuk gereedschap dat nodig is om de taak te voltooien. Buiten dat, moeten huiseigenaren ook een draadloze boormachine, meetlint, kitpistool, blikschaar voor eendenbek, een crimper, een zeskantige kop en offset blikscharen hebben. Een popnagelpistool kan ook handig zijn om de klinknagels in de gaten te drijven. Anders kan een hamer en spijkers voldoende zijn, afhankelijk van het type goten dat wordt geïnstalleerd. Indien beschikbaar kan een verstekzaag ook worden gebruikt om goten sneller te zagen.

De grootte van het huis en het aantal dakgoten dat vervangen moet worden, zijn van invloed op de totale installatietijd. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de extra tijd die nodig is om te beslissen welke dakgoten het beste zijn voor het huis, vooral als ze worden aangepast. Gemiddeld kunnen de meeste huiseigenaren met een huis van gemiddelde grootte hun eigen dakgoten in een dag of minder installeren als ze over alle materialen en apparatuur beschikken. Ter vergelijking: een professioneel bedrijf kan in 7 uur tot 150 strekkende meter dakgoot installeren. Als het vervangen van dakgoten nieuw voor je is en je voelt je in staat om de doe-het-zelf-route te gaan, kun je het beste extra tijd plannen om de klus te klaren.

Het vervangen van een doe-het-zelf-goot kan het beste worden gedaan met ten minste één extra persoon om te helpen. Vinyl dakgoten zijn meestal licht van gewicht, maar een stalen of koperen dakgoot is veel zwaarder. Als een extra persoon een onhandelbare lengte van de goot vasthoudt of vasthoudt, kan dit huiseigenaren helpen om veilig op een ladder te blijven. Van een ladder vallen is een veel voorkomend ongeval, dus het is het beste om zoveel mogelijk onzekere posities te vermijden terwijl u zware of onhandige voorwerpen vasthoudt. Een tweede paar ogen kan ook handig zijn om de toonhoogte aan beide uiteinden van de goot te meten, aangezien deze vóór plaatsing wordt aangepast.