Als je een energieboost nodig hebt, is Barcelona misschien precies Bezienswaardigheden Barcelona wat je nodig hebt. Met zijn kosmopolitische sfeer, kunstmusea en bloeiend caféleven, is Barcelona altijd in staat om je fantasie een kickstart te geven. Geniet van de tapas, de zon, het nachtleven en de relaxte levensstijl.

Als je van kunst houdt, zijn er een paar musea en kunstenaars die je gewoon moet ervaren. Het Picasso Museum, The Fundation Joan Miro en Barcelona Museum of Contemporary Art om er maar een paar te noemen. Het museum van Salvador Dali in Figueres kan worden ervaren tijdens een dagexcursie vanuit Barcelona. Een goede manier om tijd en geld te besparen, is door de Barcelona Museum Pass te kopen, waarmee u gratis toegang heeft tot 7 van de populairste musea van Barcelona.

De verbluffende architectuur van Antoni Gaudi is zichtbaar in veel delen van het straatbeeld van Barcelona, ​​maar als je echt de diepte in wilt gaan met Gaudi’s werk, neem dan deel aan een van de verschillende rondleidingen, waaronder het Parc Guell, plus de beroemdste bezienswaardigheid van Barcelona, ​​de Sagrada Familia.

In de op één na grootste stad van Spanje zul je je geen moment vervelen! Tot de toeristische attracties van Barcelona behoren tal van begeleide wandelingen, fietstochten, fotografietours en dagexcursies naar omliggende dorpen en plattelandsgebieden zoals de bergen van Montserrat en zelfs een vroege ochtendballonvlucht boven Catalonië.

Een goede tip als je zoveel mogelijk wilt zien tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Catalonië, is om je attracties in Barcelona van tevoren te plannen, selecteren en boeken. Tot op zekere hoogte kunt u wachten in de rij voorkomen en weet u zeker dat uw favoriete attracties niet uitverkocht zijn.

Als u geld wilt besparen, kost de Barcelona Card minder dan 40 USD (2011), en geeft u gratis toegang tot meer dan 16 topattracties van Barcelona en gratis onbeperkt reizen met het openbaar vervoer van Barcelona, ​​inclusief metro, stadsbussen en treindiensten vanuit het stadscentrum naar de luchthaven van Barcelona.

Tussen al uw sightseeing door kunt u Sagrada Familia bezoeken een wandeling maken over de meer dan 1 km lange loopbrug, Las Ramblas, in het hart van Barcelona. Neem vijf in een café en geniet van het geroezemoes van straatverkopers, artiesten en de caleidoscopische stroom mensen die Las Ramblas op en neer lopen.

Winkelen is een groot genoegen in het mondaine Barcelona, ​​en in de buurt van Las Ramblas vindt u veel hippe modewinkels.

Het uitgaansleven is in voldoende mate aanwezig. Mis geen flamencoshow. Kies bij voorkeur een lokale locatie en wees voorbereid op het verleggen van een aantal grenzen als het gaat om uw perceptie van passie.